PH عسل برابر 4 و به شدت
اسيدي است، بنابراين بايد از نگهداري آن در ظروف فلزي خودداري كرد. چون
بعد از مدتي فلز را خورده و خودش هم خراب ميشود و ذرات فلز كه به همراه
عسل وارد بدن ميشود، براي انسان مضر است. براي نگه داري عسل در حجم زياد
ظروف استيل و گالوانيزه و براي مصارف خانگي ظروف شيشه اي، لعابي و سفالي
توصيه ميشوند.
ظرف عسل را نبايد در باز، در اتاق يا يخچال نگه داشت، زيرا عسل، آب موجود
در هوا را به شدت به خود جذب كرده و پس از مدتي، رقيق و آبكي ميشود. عسل،
بوهاي خارجي را خيلي زود به خود جذب ميكند. بنابراين نبايد آن را نزديك
موادي چون پارافين، قير، بنزين و ماهيهاي دودي و ... نگه داشت.
در نزد عامه عسل متبلورشده و شكركزده عسل تقلبي شناخته ميشود كه اين
باور صحيح نيست ولي فروشندگان عسل براي از بين بردن شكرك و جلوگيري از
متبلور شدن آن عسل را به مدت نيم ساعت در درجه حرارت حدود "65" درجه
سانتيگراد نگه داشته و سپس آن را سرد كرده و بستهبندي ميكنند تا عسل
آنها شكرك نزند. چون حرارت دادن عسل همه ذرات جامد موجود را به مايع تبديل
ميكند و مانع شكركزدن عسل ميشود. در ضمن بهترين دما براي نگهداري عسل
"7" تا "12" درجه سانتيگراد است.